Poängjakten
Vinnare 2022 - Vildhöjdens Aggera
Vinnare 2022 - Vildhöjdens Aggera

Poängjakten


Vilka är med

Poängjakten är en inofficiell tävling för NBR:s medlemmar för att kora Årets Buhund.


För att få tillgodoräkna sig poäng för tävling, kurs eller aktivitet i NBR:s poängjakt, måste man vara medlem i NBR vid tillfället då tävlingen, kursen eller aktiviteten utfördes. Inga poäng delas ut till icke-medlemmar eller till personer som blivit medlemmar efter tävlings-, kurs- eller aktivitetstillfället.


Dessa regler gäller ej valparna. Alla valpar (upp till 9 månaders ålder) kan vara med i poängjakten, utan att deras ägare är medlemmar.


Poängjakten har tillkommit för att bl. a. främja aktivering av buhundarna och uppmuntra till att få hundarna ögon- och HD-undersökta.


Saknade resultat eller andra felaktigheter kan rapporteras här.


Medlemmarnas hundar kommer automatiskt med i Poängjakten. Om det är någon som inte vill ha med sin hund i poängjakten, måste detta anmälas till adm. ansvarig. För medlemmar bosatta utomlands gäller att ni meddelar adm. ansvarig alla tävlingsresultat. 


När det gäller valpar som varit med på utställning, så måste det anmälas till adm. ansvarig. Valpar går i inofficiell klass och kommer inte med i resultaten på Hunddata. 


För att sidan ska bli så bra som möjligt är det viktigt att ni skickar in era resultat, när ni har gjort något kul med era hundar.  Det vi behöver veta är:  Hundens namn, reg. nr och resultatet så klart.

Regler


Bilder på hundar

Utställningshundarna tävlar i 4 olika ligor:


Valpar

Veteraner

Vuxna hanhundar

Vuxna tikar


Alla hundar får räkna de fem bästa resultaten. Resultat tillgodoräknas endast från officiella utställningar (förutom valpar som alltid är inofficiell).


I tävlingsgrenar får man poäng för när man deltar i tävlingar (ej utställningar), t.ex. lydnad, agility, bruks och viltspår. De fem bästa resultaten från varje gren summeras. Poäng ges bara för officiella tävlingar. Vid årets slut utses en vinnare per gren, t.ex. Årets Noseworkhund, Årets rallylydnadshund.


Undantagna är valpar i valpklass som alltid ställs ut inofficiellt upp till 9 mån ålder. Se mera info på Poängberäkning 


För övrig aktivering (HD-röntgen, BPH, kurser, etc.) får man tillgodoräkna sig de fem bästa resultaten i tävlan om Årets Aktiveringshund.


Utöver de ovan nämnda vinnarna utses även Årets Buhund genom en sammanräkning av utställning och tävlingar. Se Poängberäkning för mer info.


På utställningshundar ser vi gärna "stå-bilder", om möjligt med hunden tittande till höger.


På aktivitetshundarna är det trevligt med bilder på hundarna när de håller på med sin aktivitet.